Samla lån

En del personer uppskattar möjligheterna att handla på avbetalning. Detta gör att det är möjligt att köpa en produkt direkt genom att sedan betala en liten summa per månad tills den är helt betald. Det gör att kunden slipper spara ihop pengarna innan produkten köps, vilket i vissa fall kan vara positivt.

Om avbetalning används ofta så kan en person till slut ha ett antal avbetalningsplaner som pågår samtidigt, vilket sammantaget kan bli en större summa per månad som ska betalas. Varje avbetalning inkluderar ofta avgifter för avisering och handhavande av betalningen. Detta innebär att kunden betalar mer än produktens kostnad i slutändan.

Ett sätt att slippa undan de olika extra avgifterna från avbetalningsköp och även de i vissa fall höga räntorna de kommer med, är att samla lånen. Det finns långivare på marknaden som specialiserat sig på att erbjuda samlande lån då de bakar ihop flera smålån till ett. Det kan ge lägre ränta och minskade extra avgifter.

Vanliga frågor om samla lån

Vad är extra kostnader vid avbetalningsköp?

När en kund väljer att köpa en produkt på avbetalning så portioneras kostnaden ut på ett antal månader. I många fall tillkommer då kostnad för hantering av den extra administrationen, exempelvis att skapa och hantera månadsfakturorna. Du får även ofta betala en uppläggningsavgift för att skapa avbetalningsupplägget.

Finns det nackdelar med avbetalningsköp?

När en kund tecknar ett köp på avbetalning uppstår det en skuld till kreditgivaren, det vill säga butiken som sålt varan. Skulden ska betalas månadsvis enligt plan och om kunden missar betalningar kan butiken skicka ärendet till inkasso. Avbetalningsköp kan även minska kundens kreditvärdighet på grund av många registrerade kreditprövningar.

Hur kan ett samlat lån vara fördelaktigt?

Genom att baka ihop ett antal mindre lån till ett får du färre extra kostnader i form av månadsfakturor och eventuella uppläggningsavgifter. Du kan i vissa fall även få en bättre ränta i och med att kreditgivaren gör en total bedömning av din betalningsförmåga för hela lånesumman på en gång.

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0